Oferta cursuri

Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania, fondată la 4 iulie 1876, este persoană juridică de drept public, autonomă, neguvernamentală, apolitică şi fără scop patrimonial, cu existenţă nelimitată. Activitatea organizaţiei se desfăşoară fără susţinere financiară din partea statului, voluntar şi neremunerat, din încasările realizate în urma derulării de cursuri şi din donaţii. Astfel, suntem autorizaţi să derulăm următoarele cursuri (https://www.crucearosievalcea.ro/cursuri/):

Curs de prim ajutor – 200 lei/cursant (TVA inclus) Se eliberează certificat de absolvire valabil pe întreg teritoriul Europei si legitimatie, manual european de prim ajutor ce cuprinde cele mai bune tehnici universal-valabile cunoscute în prezent, stabilite pe baza cercetărilor stiintifice. Elevii, studenţii, cadrele didactice şi persoanele fără ocupaţie beneficiază de 25% reducere. Cursul cuprinde:

  • Suportul Vital de Bază si defibrilare externă automată, Notiuni de prim ajutor în urgente de ordin medical (reactii alergice, dificultăti de respiratie, blocarea căilor respiratorii cu corp străin, intoxicatii, accident vascular cerebral, deshidratare, complicatii ale diabetului, soc, lesin, convulsii febrile si epileptice );
  • Notiuni de prim ajutor la leziuni (inclusiv fracturi, luxatii, entorse), hemoragii, arsuri, corpi străini în plăgi;
  • Notiuni de prim ajutor în problemele de sănătate cauzate de animale: muscături (de om, de animale, de sarpe), întepături (de insecte, de căpusă);
  • Notiuni de prim ajutor în problemele cauzate de mediu: frig (degerături, hipotermie), căldură (insolatie, epuizare si lesin, crampe, deshidratare), altitudine.
  • Notiuni de prim ajutor în situatii de înec. Pentru o grupă de 25 cursanti durata cursului este de 12 ore, în care este inclusă partea teoretică, partea practică (pe manechini specializati), partea de evaluare teoretică si practică. Pentru obtinerea si a unei mini-truse de prim ajutor valoarea cursului creste cu 35 lei/persoană. Acesta se poate fractiona si pe mai multe zile.

IGIENĂ (Noţiuni fundamentale de igienă) – 100 lei/ cursant (TVA -ul, taxa de evaluare la Directia de Sănătate Publică si taxa de eliberare a certificatului sunt incluse). Cursurile sunt avizate de Ministerul Sănătătii prin Directia Generală de Asistentă Medicală si Sănătate Publică si de Ministerul Educatiei Nationale prin Directia Generală de Management, Resurse Umane si Retea Scolară Natională, certificatul obtinut (în mod individual de fiecare cursant) are o valabilitate de 3 ani. Programul de instruire privind insusirea notiunilor fundamentale de igienă cuprinde modulele: servicii de productie, depozitare, transport si comercializare a alimentelor, inclusiv alimentatie publică si a colectivitătilor; servicii de curătenie în unităti de asistentă medicală, colectivităti de copii si tineri, unităti de cazare (hoteluri, moteluri, cabane); productia si distributia apei potabile si productia apei îmbuteliate; servicii de îngrijire corporală (cosmetică, frizerie, coafură, manichiură, pedichiură, masaj etc.); servicii de tip dezinfectie, dezinsectia, deratizare.

Calificare profesională – Ingrijitoare bătrani la domiciliu (cod N.C./COR 5133.1.2) – 600 lei/cursant; Baby-Sitter (cod N.C./COR 5133.1.1) – 600 lei/cursant.

Reducerea riscurilor la dezastre naturale – curs autorizat de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă al României (cutremur, inundatii, incendiu, ingheţ, alunecare de teren)– instruire – 70 lei/familie.

Surori de Cruce Rosie – cursul dureaza 280 de ore si consta in pregatire teoretica si practica. Practica se realizeaza in spitalele zonale/camine de ingrijire. – 500 lei/cursant.

Infirmiera – cursul dureaza 720 de ore: 240 ore de teorie, 480 ore de practica intr-o institutie specializata.Cursul este compus din doua module si se intinde astfel: 240 de ore de teorie si 480 de ore de practica. – 900 lei/cursant.

Brancardier – cursul dureaza 360 de ore: 120 ore de teorie, 240 ore de practica intr-o unitate specializata – 500 lei / cursant

Top